vanaf 10-05-2022 worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

Sportvisserij Oostnederland

 • In de zevende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 18 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme aan de IJssel, waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.
 • Waar bij veel verenigingen de nood hoog is qua vrijwilligers, is dit bij HSV Ons Genoegen uit Vroomshoop niet het geval. De vereniging floreert al jaren met bevlogen vrijwilligers.
 • Komende zondag, 4 februari a.s., zijn Marco en Tamme met hun hengels in het mooie Vechtdal. Op verschillende locaties langs de Regge in de omgeving van Ommen proberen ze in de stroming van het hoog staande water witvis te vangen.
 • Net voor de jaarwisseling is de inschrijving voor de aanstaande ‘Karper Koppel Kanalen Competitie’ live gegaan. Gelukkig is de animo voor de wedstrijd groot en zijn er al behoorlijk wat inschrijvingen binnen gekomen. Maar er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor diegene die kans willen maken op die knaller van een hoofdprijs ter waarde van €3.500! (bij volledige deelname).
 • Vissterfte kan door diverse oorzaken optreden, bijvoorbeeld na zware regenval en stijging van de waterstand. Maar ook tijdens en na een langdurige vorstperiode is het mogelijk dat vissterfte optreedt. Vooral wanneer er ook nog sneeuw op het ijs komt te liggen, waardoor er geen licht meer op de bodem kan komen, kan het voor vissen problematisch worden.
 • Veel hengelsportverenigingen willen graag meer jeugd aan de waterkant zien. Dat is vaak eenvoudiger dan je denkt, want de meeste kinderen vinden vissen ontzettend leuk! Door het organiseren van VISlessen en een jeugdcursus kun je ze op speelse wijze enthousiast maken voor de onderwaterwereld, het vissen én de hengelportvereniging
 • Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de kosteloze cursus Controle Sportvisserij, aangeboden door Sportvisserij Nederland.
 • Op zaterdag 8 juni a.s. organiseert Stichting Visgids haar traditionele Goede Doelenwedstrijd. Het Goede Doel voor dit jaar wordt later bekend gemaakt.
 • Meld je hengelsportvereniging aan voor de ZomerVISkaravaan 2024. Dit event is de unieke kans om kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord vissen in jouw gemeente. Tegelijkertijd krijgt de hengelsportvereniging ook meer lokale bekendheid als actieve sportvereniging in de gemeente!
 • In verband met de feestdagen is ons kantoor gesloten van vrijdag 22 december tot en met vrijdag 5 januari.

Sportvisserij Nederland

 • In de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.
 • Sportvisserij Nederland heeft eind 2023 de atletencommissie opgericht. Het voornaamste doel van deze commissie is het verbeteren van de nationale wedstrijden. Dit doen ze onder andere door te fungeren als spreekbuis voor de wedstrijdvissers. Vind jij dat er zaken besproken moeten worden? Neem dan contact op met de atletencommissie.
 • In de Waddenzee kom je geen koraalriffen of rotsen tegen, maar wel dode perenbomen die kunstmatige riffen vormen. Wetenschappers hebben deze begin 2022 aangelegd om te onderzoeken of zulke constructies een bijdrage kunnen leveren aan de onderwaternatuur van de Waddenzee. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend.
 • Veel wedstrijdvissers zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het komende wedstrijdjaar. Naast het in orde brengen van het materiaal is het essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende regels. Elke deelnemer wordt geacht de reglementen te kennen. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor 2024.
 • Hengelsportverenigingen moeten voor steeds meer zaken bij de overheid (gemeente, waterschap, Justis, Belastingdienst) gebruik maken van eHerkenning. Maar wat is eHerkenning eigenlijk en hoe en bij wie vraag je het aan? En welk betrouwbaarheidsniveau heb je nodig?
 • De Belastingdienst heeft regels opgesteld met betrekking tot de onkostenvergoeding die een vrijwilliger mag ontvangen. Krijgt een vrijwilliger meer dan de vastgestelde bedragen, dan kan de fiscus de vereniging aanslaan voor het betalen van loonbelasting en andere heffingen.
 • Het voorjaar is de periode dat de glasaal na een 6.000 kilometer lange reis vanuit de Sargassozee in Europa arriveert. Ook langs de Nederlandse kustlijn meldt zich binnenkort weer jonge paling die het binnenwater op wil trekken. In het kader van de monitoring van deze bedreigde vissoort is RAVON op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om glasaal te tellen.
 • In de zesde aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 11 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Tamme op snoek tussen de waterplanten in de Deelen.
 • In de zevende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 18 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.
 • Het Lateraalkanaal Linne-Buggenum begint bij Buggenum en eindigt ruim acht kilometer verderop bij Linne, iets onder Roermond. Dit kanaal is vanwege de uitstekende bereikbaarheid erg populair onder witvissers, terwijl ook het hart van de roof- en karpervisser hier sneller van kan gaan kloppen.
2 antwoorden
 1. John Otten
  John Otten zegt:

  Morgenavond worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *