vanaf 10-05-2022 worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

Sportvisserij Oostnederland

 • In verband met het landelijke personeelsuitje van Sportvisserij Nederland en de federaties is ons kantoor gesloten op vrijdag 20 mei. Wij zijn je graag weer van dienst vanaf maandag 23 mei.
 • Zaterdag 14-5-2022 was het zo ver, na 2 jaar geen selecties gehouden te kunnen hebben kon eindelijk de selectie Dobberdragend heren en teams weer plaatsvinden aan het Beukerskanaal nabij Steenwijk.
 • Op zaterdag 14 mei a.s. vinden de Selectie Dobbervissen Heren en de Selectie Dobbervissen Teams in Oost-Nederland plaats. Met 82 vissers totaal is het deelnemersveld goed gevuld. De wedstrijd vindt plaats in het Beukerskanaal Steenwijk – Giethoorn.
 • Dit jaar vindt op 5 november in Zwolle het NK Streetfishing plaats. Je kunt je hiervoor als koppel kwalificeren bij de diverse selectiewedstrijden die van juli tot en met oktober verspreid door het land worden georganiseerd. Ook vanuit Sportvisserij Oost-Nederland wordt er wederom in samenwerking met Hengelsport Federatie Midden Nederland en HSV de Hengelsport Zwolle een selectiewedstrijd georganiseerd in Zwolle.
 • Op zaterdag 7 mei jl. werd in de Urkervaart de eerste Youth Challenge wedstrijd van 2022. Het deelnemersveld bestond uit 29 deelnemers vanuit verschillende federaties, die verdeeld waren over de drie categorieën.
 • In verband met bevrijdingsdag is ons kantoor gesloten op donderdag 5 en vrijdag 6 mei en zijn wij niet bereikbaar. Wij zijn u graag weer van dienst vanaf maandag 9 mei. Wij wensen u gezellige dagen.
 • Aanstaande zaterdag, 7 mei, vindt wederom de Noordelijke Selectiewedstrijd Kustvissen plaats. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij Friesland in samenwerking met Sportvisserij Groningen-Drenthe en Sportvisserij Oost-Nederland.
 • Op dinsdag 19 april 2022 hield Hengelaarsvereniging Ontspanning Vaassen Epe haar jaarlijkse ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd de heer Rinie Berkhoff gehuldigd, omdat hij zijn 25 jarig jubileum als penningmeester bij HVO vierde. Hij werd door erelid Jaap Dreef in het zonnetje gezet waarbij hij de zilveren speld van Sportvisserij Oost-Nederland ontving. Daarnaast ontving hij een prachtige glazen staander met daarin de onderstaande […]
 • Op zaterdag 7 mei a.s. vindt de Youth Challenge wedstrijd van Sportvisserij Oost-Nederland plaats. Met een totaal van 28 deelnemers is het deelnemersveld goed gevuld. De wedstrijd vindt plaats in de Urkervaart tussen Emmeloord en Tollebeek. Vissers uit de leeftijdscategorieën U15, U20 en U25 uit verschillende delen van het land hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd.
 • Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bestaan! Vrijwilligers houden de hengelsportvereniging draaiend en zorgen met bijvoorbeeld vislessen en Samen VISsen uitjes voor dat anderen de kans krijgen om te genieten van het vissen. Met deze projecten zorgen vrijwilligers voor nieuwe leden binnen de vereniging en komt de hengelsportvereniging positief in beeld.

Sportvisserij Nederland

 • De Nederlandse Loterij heeft deze week bekendgemaakt in 2021 50,4 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben naar de Nederlandse sport. NOC*NSF is enorm blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet. Sportvisserij Nederland ontvangt ontvangt hiervan dit jaar ruim 1 miljoen euro.
 • Liefhebbers van sportvis-tv kunnen komende zondag hun hart ophalen met een kersverse aflevering van VIS TV XL. In de tweede aflevering van dit seizoen – te zien om 09:30 uur af op RTL 7 – vissen de presentatoren onder meer met hightech sonarapparatuur op grote baars.
 • Sportvisserij Limburg, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland organiseren twee voorlichtingsavonden om verenigingen te informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij het beheer van visvijvers. De eerste voorlichting is op maandagavond 13 juni in Van der Valk Hotel Eindhoven en de tweede op donderdagavond 16 juni in Het Forum Roermond.
 • Op het strand bij Domburg vond afgelopen zaterdag de 2e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022 plaats. Van de twintig deelnemende teams pakte HSV Westkapelle team 1 met 46 punten overtuigend de zege. Individueel legde Michel Mosselman van HSV de Zeebaars Korps 1 beslag op de eerste plaats.
 • Uiteraard is vissen niet alleen voor mannen. En dat gaan wij met elkaar laten zien op zondag 26 juni bij het Fletcher Hotel-Restaurant Spaarnwoude tijdens de DamesVISdag.
 • Op zaterdag 11 juni 2022 vindt de jaarlijkse ledenvergadering van Sportvisserij Nederland plaats in hotel-congrescentrum Papendal nabij Arnhem. De ledenvergadering is het hoogste orgaan van de landelandelijke sportvisserijkoepel. De leden federaties en specialistenorganisaties beslissen dan over de hoofdlijnen van beleid, de financiën en benoeming van bestuursleden. De vergadering zal live worden gestreamd. Hierover volgt begin juni meer informatie.
 • Waar je aan de grote rivieren soms een flink eind moet lopen om bij het water te komen, is het stuk IJssel bij Deventer – dat volledig in de VISpas staat – goed bereikbaar dankzij diverse gratis parkeerplaatsen, met name aan de westoever tegenover en ten zuiden van de stad. Qua sportvisdisciplines kun je hier bovendien alle kanten op.
 • Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. De nieuwe wateren liggen in Achtkarspelen, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmermeer, Landsmeer, Sudwest Fryslân en Waterland. Netto komt er door deze aanvulling 200 hectare bij voor alle VISpashouders.
 • Eind april heeft Sportvisserij Oost-Nederland zo’n 550 kilo vis van een wisse dood gered. Vanuit de IJssel bij Fortmond waren de vissen – hoofdzakelijk brasems – de ondergelopen uiterwaarden ingetrokken voor het paairitueel.
 • Veel sportvissers kijken reikhalzend uit naar zaterdag 28 mei. Dan zit de gesloten tijd erop en is het vissen met alle aangewezen aassoorten – waaronder kunstaas – weer toegestaan. Die dag is het ook Nationale Hengeldag, de feestdag die de officieuze opening van het nieuwe hengelsportseizoen markeert.
1 antwoord
 1. John Otten
  John Otten zegt:

  Morgenavond worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.