vanaf 10-05-2022 worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

Sportvisserij Oostnederland

 • Op zaterdag 23 september jl. hielden we het Federatief Clubkampioenschap. De loting was op de vroege ochtend ter hoogte van de Thijssengracht aan het Beukerskanaal bij Giethoorn. Een prachtig groot deelnemersveld verdeeld over tien deelnemende verenigingen of combinaties daarvan. Een evenaring van de voorgaande editie voor wat betreft het aantal teams.
 • Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de kosteloze cursus Controle Sportvisserij, aangeboden door Sportvisserij Nederland.
 • Onlangs is Brent van Santen tijdelijk bij ons in dienst gekomen in het kader van zijn opleiding Sportvisserij en Waterbeheer aan het Zone.College Zwolle. In dit artikel stelt Brent zichzelf aan je voor.
 • Op woensdag 20 september jl. vond onze jaarlijkse vrijwilligersdag plaats bij vispark Nolderwoud in Zuidwolde. Deze dag wordt georganiseerd als blijk van waardering naar onze vrijwilligers. Maar liefst zo'n 65 vrijwilligers waren present. De weergoden waren ons goed gezind en er was voor elk wat wils op deze gezellige dag.
 • Op zaterdag 14 oktober wordt de prijzenwedstrijd gehouden in de Vecht. Deze wedstrijd zal zowel in de klasse Feeder als Dobber dragend worden gevist. De inschrijving staat open tot en met 7 oktober.
 • Op zaterdag 7 oktober a.s. vindt in de IJssel de barbeel koppelwedstrijd plaats. De inschrijving gaat hard, 16 koppels hebben zich reeds ingeschreven. Wacht dus niet te lang met het opgeven!
 • Op woensdag 20 september a.s. is ons kantoor gesloten omdat we samen met onze vrijwilligers onze jaarlijkse vrijwilligersdag houden. We zijn je graag weer van dienst vanaf donderdag 21 september.
 • Zaterdag 16 september was het tijd voor de tweede selectiewedstrijd vijvervissen. Wederom georganiseerd door Sportvisserij Oost-Nederland, Sportvisserij Friesland en Sportvisserij Groningen Drenthe bij Vispark Nolderwoud. Deze selectiewedstrijd was in eerste instantie vol, maar helaas hebben 3 vissers zich moeten afmelden.
 • Op zaterdag 16 september a.s. wordt de tweede selectiewedstrijd vijvervissen gehouden in het Vispark Nolderwoud, Hooiweg 2A, 7921 XG Zuidwolde. Een prachtige wedstrijd voor deze opkomende vorm van wedstrijdvissen. Dit is tevens de laatste selectiewedstrijd om je te kwalificeren voor het ONK Vijvervissen op 14 oktober bij de slothoeve.
 • Na de geslaagde voorgaande edities staat ook dit jaar de Barbeel Koppelwedstrijd weer gepland! Op zaterdag 7 oktober a.s. vindt in de IJssel de barbeel koppelwedstrijd plaats. Bij deze koppelwedstrijd zijn mooie geldprijzen te winnen, maar de gezelligheid staat voorop. Bij deze ben je van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit unieke evenement!

Sportvisserij Nederland

 • Mandy Swart heeft afgelopen weekend de U-25 categorie op haar naam geschreven van de Top TeamCompetitie Dobbervissen 2023. Na zes wedstrijden eindigde Bram Theunissen op de tweede plaats, terwijl Dirk Joosten derde werd.
 • In de gemeente Amersfoort is de huurovereenkomst van de viswateren vernieuwd. De wethouder (Partij voor de Dieren) heeft een aantal voorwaarden aangedragen voor de vernieuwing. De hengelsportvereniging heeft een overeenkomst kunnen sluiten die goed is voor de hengelsport.
 • Afgelopen zaterdag vond de derde wedstrijd van de PENN Nationale TopCompetitie Kustvissen plaats aan het strand bij Noordwijk. Het betrof een inhaalwedstrijd, omdat code geel op 25 maart roet in het eten gooide. De dagwinst ging naar Istriana Team. In het tussenklassement blijft Team PENN Westkapelle 1 nog nipt aan de leiding, gevolgd op één punt door Team Hengelsport Westland. Met twee wedstrijden voor de boeg is nog van alles mogelijk.
 • Het team HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de Top TeamCompetitie Dobbervissen gewonnen. Ramon Ansing – de teamcaptain die ook zijn individuele titel prolongeerde – beschouwt deze overwinning als een “prachtige prestatie die aantoont hoe goed we als team samenwerken”. Het team Af en toe een bliekske eindigde op de tweede plaats, terwijl Team Limburg 2 beslag legde op het brons.
 • Het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam om het sportvissen aan banden te leggen, is gisteren bij de raadsvergadering met grote meerderheid weggestemd; alleen BIJ1 en PvdD stemden voor. Het sportvissen in de hoofdstad blijft daarmee gewaarborgd.
 • Deze week valt de oktober-editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Dit nummer staat weer boordevol toffe reportages ter inspiratie van hopelijk een fraai najaar en het laatste nieuws op visgebied. Doe je voordeel met de vistips en ga daarna snel zelf naar de waterkant!
 • Fisherman’s Friend heeft een partnership gesloten met Sportvisserij Nederland en is de officiële sponsor van het WK Kustvissen voor Junioren 2023 – dat van 15 t/m 20 oktober aan de Zeeuwse stranden wordt gevist. “Wij zien veel raakvlakken tussen onze bedrijfsfilosofie en de hengelsport”, verklaart Jeroen Jeroense, brand manager voor Fisherman’s Friend in Nederland.
 • In de nieuwe VISblad TV strijken we neer op een krib aan de Gelderse IJssel bij Doesburg. In plaats van feedervissen – hier de meest gebruikte witvismethode – haalt IJsselspecialist Peter Urscheler (40) daar zijn matchhengel tevoorschijn. Door actief het kribvak uit te vissen met een zware stroomdobber kun je hier namelijk ook hele mooie visdagen beleven.
 • De Guru Maggot Riddle is ontworpen om maden, pinkies en muggenlarven snel en effectief te zeven, maar bewijst ook zijn waarde als uitlekbak voor geweekte pellets of zeef voor grondvoer. Bovendien neemt dit multi-inzetbare product nauwelijks ruimte in beslag, zodat-ie een aanwinst is naast de grootformaat zeven.
 • Het afgelopen weekend vond de eerste editie van het Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen Junioren plaats. Lars Groeneveld was de beste in de U15-categorie, terwijl Robin van der Laar de overwinning boekte in de U20-categorie en Collin Besselink zich tot kampioen kroonde bij de U25.
2 antwoorden
 1. John Otten
  John Otten zegt:

  Morgenavond worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *