vanaf 10-05-2022 worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

Sportvisserij Oostnederland

 • Vanaf vandaag gaat de gesloten tijd in voor het vissen met kunstaas (> 2,5cm), een stukje vis of een dode aasvis. Deze gesloten tijd duurt tot de laatste zaterdag van mei. Pak je agenda er maar alvast bij, want de roofviscommissie van Sportvisserij Oost-Nederland en HSV De Rietvoorn Ommen organiseren op zaterdag 27 mei een Kind-Ouder dag in Ommen.
 • In 2015 is in samenwerking met diverse partijen en op initiatief van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst de historische aalstal bij IJhorst gereconstrueerd. De aalstal werd al in de middeleeuwen gebruikt als vangtuig voor vis waarbij in latere jaren de pastoor respectievelijk de dominee voorzien werd van verse vis als onderdeel van hun inkomen. Tegenwoordig wordt de aalstal gebruikt voor visstandbemonsteringen op de Reest. De komende […]
 • Op Zaterdag 25 maart werd de besturenwedstrijd van Rayon/Gebied 3 gevist in het Beukerskanaal. Een wedstrijd speciaal voor de bestuursleden en of vrijwilligers van Rayon/Gebied 3.
 • Ook in 2023 worden er wederom Youth Challenge wedstrijden gevist. Verschillende federaties organiseren verspreid over het land wedstrijden speciaal voor de jeugd. Wil jij meer wedstrijden vissen en jezelf verbeteren of kennismaken met de wedstrijdvisserij? Dan zijn deze wedstrijden zeker iets voor jou!
 • Al geruime tijd stelt Sportvisserij Oost-Nederland gratis waterbodemkaarten beschikbaar van vele viswateren in Oost-Nederland. Studenten van de opleiding Sportvisserij & Waterbeheer van het Zone.college te Zwolle hebben onlangs een gedetailleerde kaart gemaakt van het Kievitsveld bij Emst.
 • Afgelopen dinsdag is Jan Schepers gehuldigd met een gouden speld van Sportvisserij Oost-Nederland en een glazen gedenkplaat van Hengelaarsvereniging Ontspanning Vaassen.
 • Een super enthousiaste groep van 7 deelnemers heeft gisteravond deelgenomen aan de cursus VIScoach in ons kantoor in Raalte.
 • Ook in 2023 organiseren Sportvisserij Fryslan, Sportvisserij Groningen Drenthe en Sportvisserij Oost-Nederland weer 2 selectiewedstrijden vijvervissen op het Vispark Nolderwoud. Deze wedstrijden vinden plaats op 15 april en op 16 september 2023.
 • Ook in 2023 organiseert Sportvisserij Oost-Nederland wederom diverse selectiewedstrijden, federatief kampioenschappen en losse wedstrijden. Per direct staan de inschrijfformulieren voor deze wedstrijden live.
 • Op zaterdag 8 april aanstaande is het weer zo ver; Het Noordoostelijk Kampioenschap. “De Klassieker van het Noordoosten” wordt dan gevist. Vissers die lid zijn van verenigingen van de 3 noordelijke federaties; Sportvisserij Oost-Nederland, Fryslân en Groningen Drenthe kunnen zich weer inschrijven voor deze spannende jaarlijkse wedstrijd.

Sportvisserij Nederland

 • Sportvissers gaan vanaf dit voorjaar meedenken en -beslissen over de koers van Sportvisserij Nederland, via de ‘vertegenwoordiging sportvissers’. Binnenkort kunnen VISpashouders zich hiervoor verkiesbaar stellen.
 • De visserijkundige onderzoeken van afgelopen winterseizoen zitten erop. Op dit moment is het veldteam van Sportvisserij Nederland druk bezig met de rapportages van al deze afvissingen. Daarin worden de vangstgegevens besproken en – waar nodig – adviezen gegeven aan de hengelsportvereniging. We lichten hieronder alvast een aantal resultaten voor je uit.
 • VISionair nummer 67 is alweer uit. VISionair is een glossy magazine over de biologie en het beheer van vissen. Deze editie staat weer boordevol interessante artikelen over onder andere: meervallen, eDNA, geëmancipeerde zeepaardjes en een leuk artikel over 'verhalenverteller' en oud-medewerker Jaap Quak.
 • Afgelopen vrijdag tot en met zondag zijn aan het Amsterdam-Rijnkanaal wedstrijddagen een tot en met drie van de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen gevist. Halverwege de competitie gaat team Preston Innovations aan de leiding.
 • Sportvisserij Nederland heeft John Muis aangesteld als de nieuwe bondscoach Kustvissen voor het damesteam. Hij neemt het stokje over van Marcel Noort, die helaas wegens gezondheidsredenen zijn bondscoachschap moet neerleggen.
 • Met Hét VISblad Online biedt Hét VISblad haar lezers een extra service, die zeker interessant is voor nieuwe abonnees. Via www.hetvisblad.nl kun je namelijk alle VISbladreportages van de laatste jaren gratis online bekijken. Lees hier een reportage van april 2019 uit de rubriek karpervissen.
 • Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Fryslân, Wetterskip Fryslân en Hogeschool Van Hall Larenstein zijn een meerjarig onderzoek gestart naar de migratie van winde in het zuiden van Fryslân. Dit om de vraag te beantwoorden waar de windes gedurende het jaar verblijven en of ze de Linde en de Tjonger optrekken om te paaien.
 • Met de start van het vislesseizoen voor de deur staat Nienke van Ruiten (42) te trappelen om weer als VISjuf aan de slag te gaan op basisscholen. De voormalig tophockeyster is reeds enkele jaren actief als vrijwilliger om haar passie voor de hengelsport door te geven aan de jeugd. “Als er een vis wordt gevangen gaan de mobieltjes direct aan de kant.”
 • Heb jij de afgelopen maanden enkele afleveringen van VIS TV 2023 gemist of wil je bepaalde uitzendingen nog eens terugkijken? Dan heb jij geluk. Vanaf zondag worden alle afleveringen herhaald.
 • Bij de steur denken veel mensen aan kaviaar, gigantische vissen en verre oorden. Minder bekend is dat de Europese Steur (Acipenser sturio) vroeger massaal in de Rijn zwom. Het ging om duizenden exemplaren, waarvan sommige bijna honderd jaar oud, enkele meters lang en zwaarder dan 300 kilo werden.
1 antwoord
 1. John Otten
  John Otten zegt:

  Morgenavond worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *