vanaf 10-05-2022 worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

Sportvisserij Oostnederland

 • Zaterdag 15 oktober zal de Knorrensteijn Memorial Regatta plaatsvinden op de roeivereniging D.R.V. Euros in Enschede.
 • Op zaterdag 3 september 2022 werd onder goede omstandigheden de jaarlijkse Senioren Korpswedstrijd Twentekanalen gehouden, waaraan de leden van Hengelsport Federatie Midden-Nederland en Sportvisserij Oost-Nederland aan mee konden doen.
 • Op zaterdag 17 september jl. hielden we het Federatief Clubkampioenschap. De loting hadden we in de week hieraan voorafgaand al verricht, dus dat was op de vroege ochtend ter hoogte van de Thijssengracht aan het Beukerskanaal bij Giethoorn slechts nog een kwestie van uitreiken aan de tien deelnemende verenigingen. Een enorme toename t.o.v. vorig jaar toen er slecht vier teams meededen.
 • Op woensdag 19 oktober a.s. organiseert de roofviscommissie van Sportvisserij Oost-Nederland samen met de Deventer Hengelsportvereniging een Roofvis “op stap” dag voor beginnende roofvissers van 12 tot en met 17 jaar. Oftewel, de roofviscommissie nodigt jullie van harte uit om een dag mee “op stap” te gaan.
 • Sinds 2019 verzorgen vrijwilligers van lokale hengelsportverenigingen visuitjes voor bewoners en cliënten van zorginstellingen door heel Nederland. Afgelopen zomer zijn maar liefst 130 onvergetelijke visuitjes i.s.m. 59 zorginstellingen georganiseerd en er staan nog enkele uitjes op de planning. Afhankelijk van de weersomstandigheden vinden deze de komende weken nog plaats.
 • Zaterdag 10 september was het zo ver de wervingsdagen wedstrijdvisserij werden gevist. In dit hele weekend werden er op meerdere locaties in Nederland speciale jeugddagen georganiseerd om kinderen op weg te helpen naar de wedstrijdvisserij en wellicht ook naar een hoger niveau!
 • Op zaterdag 8 oktober a.s. vindt in de IJssel de barbeel koppelwedstrijd plaats. Bij deze koppelwedstrijd zijn mooie geldprijzen te winnen, maar de gezelligheid staat voorop. Bij deze ben je van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit unieke evenement!
 • Zaterdag 10 september is het dan zo ver de wervingsdagen wedstrijdvisserij zijn in Steenwijk. Iedereen tot 18 jaar mag meedoen, ook als je niet opgegeven bent. Als je mee wilt lunchen wees dan wel op tijd i.v.m. het bestellen van de lunchpakketten.
 • Op zaterdag 1 oktober a.s. organiseren Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland het Junior IJsselfestijn Brummen voor jeugd van 8 t/m 17 jaar. Onder leiding van vismeesters en ervaren IJsselvissers kun je vissen met stevige feederhengels in de IJssel. Ook gaan we vissen met de vaste stok. Deelname is gratis, wij verzorgen alle materialen en er is plek voor maximaal 50 deelnemers.
 • De afgelopen 2 weken hebben wedstrijdvissers uit Oost-Nederland prachtige resultaten behaald tijdens verschillende Open Nationale Kampioenschappen en een Wereldkampioenschap. Sportvisserij Oost-Nederland feliciteert alle winnaars met hun plek op het podium!

Sportvisserij Nederland

 • Onlangs is het eindrapport van het project Swimway Vecht gepresenteerd an de Nederlandse en Duitse waterbeheerders. Dit vismigratie-onderzoek inventariseerde waar in de Overijsselse Vecht de belangrijkste migratieknelpunten voor trekvis liggen en hoe de vismigratie kan worden verbeterd. Bij dit onderzoek nam Sportvisserij Nederland het grootste deel van de uitvoering voor haar rekening.
 • In juli, augustus en september maakten vismaten kans op een shad-pakket en een cadeaubon t.w.v. € 25,- van Wesdijk Hengelsport. De vijf mooiste zoute platen zijn uitgekozen.
 • Team Tinca Tinca heeft afgelopen weekend aan het Lateraalkanaal in Limburg overtuigend de Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022 gewonnen. Na de laatste twee wedstrijden – uit een serie van 6 – viste het team maar liefst 179.460 gram bij elkaar wat goed was voor 128.5 punten. Daarmee hielden ze nummer twee Maver Zammataro op een forse afstand van 24,5 punten. Individueel won Ramon Ansing uit team Tinca Tinca de competitie met 10 punten en 49.355 gram.
 • Bij veel hengelsportverenigingen zijn bestuurders niet alleen bestuurlijk actief, maar ook in de uitvoering. Naast voorzitter of secretaris ben je ook viscoach, wedstrijdleider of controleur. Bestuurders hebben het mede daardoor vaak druk. Met commissies kan het werk beter verdeeld worden en worden bestuurders ontlast.
 • Afgelopen zaterdag was het strand van Westkapelle het decor van de derde en vierde wedstrijd van het Individueel NK Kustvissen voor dames en junioren. De deelnemers doorstonden zware omstandigheden, met veel wind en pittige buien. Na vier wedstrijden gaan Elaine Vredenburg (dames), Daan Ranzijn (U21) en Laurens van Engelenhoven (U16) aan de leiding.
 • Behalve fanatiek sportvisser is Oscar van Kempen ook verpleegkundige en maatschappelijk werker. Deze drie zaken komen samen in zijn rol als zorgverlener bij ‘Als ze me missen…’. Daar biedt hij dagbesteding aan mensen met een passie voor de hengelsport en varen die daar door een beperking niet zelfstandig invulling aan kunnen geven.
 • De Samen VISsen coaches hebben afgelopen zomer 130 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de eerste, officiële samenkomst dag voor coaches werd stilgestaan bij dit prachtige resultaat.
 • In de Westerwoldse Aa zwemmen ruim dertig blankvoorns met twee zenders rond. Deze vissen zijn in opdracht van Hogeschool Van Hall Larenstein en Waterschap Hunze en Aa’s door medewerkers van Sportvisserij Nederland gemerkt om de passeerbaarheid van het stroomgebied van deze heringerichte laaglandbeek te onderzoeken.
 • DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de dode steur die in juni langs het Hartelkanaal is gevonden een Siberische steur betreft. Specialisten dachten op basis van de foto’s en het ingedroogde skelet mogelijk de terugkeer van de Europese steur te kunnen verwelkomen, maar dat bleek valse hoop te zijn.
 • In de nieuwe aflevering van VISblad TV reist presentator Joran Bal af naar het zuiden. Aan de Noordervaart zoekt hij Gerard van Eijk op om bij hem de kunst van het driftend vissen af te kijken. Stromend water schrikt veel recreatieve vaste stokvissers af, maar de Limburger laat aan zijn thuiswater zien dat die koudwatervrees helemaal nergens voor nodig is.
1 antwoord
 1. John Otten
  John Otten zegt:

  Morgenavond worden de tijden aangepast bij de competitie van het meuntje ‘loten bij aankomst en prijsuitreiking gebeurt ongeveer om 17,45 uur ‘zodat iedereen om 18.00 uur aan het water kan zijn om op te bouwen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.